Drempelvrij voor mensen met een functionele beperking

Een overzicht van ruim 2.500 opleidingen in het hoger onderwijs, dat ook toegankelijk is voor mensen met een functionele beperking, zoals een visuele beperking, dyslexie of autisme. De unieke website Studiekeuze123.nl is al jaren dé autoriteit op het vlak van onafhankelijke, kwalitatieve opleidingsinformatie.

De site heeft met tal van vernieuwingen, van slimme filterfuncties en zoekmogelijkheden tot uitgebreide studiefactsheets, een opvallende facelift ondergaan. Belangrijk verbeterpunt is het ontbreken van drempels. De vernieuwde site, heeft het ‘Drempelsvrij’-keurmerk gekregen en heeft bezoekers, met of zonder functionele beperking, veel te bieden.

Studiekeuze maken én een functionele beperking?
Het maken van een weloverwogen studiekeuze is een verre van eenvoudige opgave. Veel studenten in het hoger onderwijs (ca. 16,5%) worden op de een of andere manier beperkt in hun functioneren. Van die 16,5% ondervindt ongeveer de helft ook daadwerkelijk last van de beperking bij het volgen van een opleiding: reden genoeg voor Studiekeuze123 om de veelheid van informatie ‘drempelsvrij’ beschikbaar te maken. En dat is nog niet alles: Studiekeuze123 biedt feitelijk alle ingrediënten die nodig zijn in de zoektocht naar een opleiding in het hoger onderwijs met ook specifieke informatie over de handicapvriendelijkheid van de universiteiten en hogescholen. Onafhankelijk, niet-commercieel, zeer volledig en bovendien nog verder geoptimaliseerd en geactualiseerd. Ruim 2.500 verschillende opleidingen in het hoger onderwijs zijn op de website vertegenwoordigd: zowel publiek als privaat gefinancierd, bachelor- én masteropleidingen en allemaal officieel geaccrediteerd door de NVAO.

www.studiekeuze123.nl: transparant, betrouwbaar, onafhankelijk

Met Studiekeuze123, een initiatief van het hoger onderwijs en de studentenorganisaties, neemt het hoger onderwijs haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor transparante, betrouwbare en onafhankelijke studiekeuzeinformatie. In enkele stappen is een heldere vergelijking te maken met specifieke criteria. Wat zijn de prestaties van de betreffende opleiding, de faciliteiten, de toekomstperspectieven? Maar ook: wat zijn de oordelen van de huidige studenten, wat biedt een bepaalde studentenstad? Vergelijkingen kunnen worden gemaakt op basis van maar liefst 60 verschillende criteria. Met de talrijke vernieuwingen is www.studiekeuze123.nl een waardevolle wegwijzer in de zoektocht in het hoger onderwijs. Een baken dat zich ook in 2010 ongetwijfeld weer mag verheugen op jaarlijks toenemende bezoekersaantallen.

Over Studiekeuze123
Stichting Studiekeuze123 is een initiatief van het gezamenlijk hoger onderwijs – verenigd in de HBO-raad, PAEPON en VSNU – en de studentenorganisaties ISO en LSVb. Sinds 2006 voorziet Studiekeuze123 in de sterk groeiende vraag naar onafhankelijke en betrouwbare studiekeuzeinformatie. Studiekeuze123 is een zelfstandige stichting, gesubsidieerd door het ministerie van OCW. De website Studiekeuze123 boogt op een jaarlijks fors stijgend bezoekersaantal (2007: 235.000, 2008: 462.000, 2009: 582.000 unieke bezoekers).

Studiekeuze 123